Terugblik TFD16

Terugblik TFD16

Gelukkig hebben we de foto's nog....

We zijn alweer druk bezig met komende editie, maar hoe leuk is het om even terug te blikken naar afgelopen jaar. Het was weer een topeditie, met allerlei prachtmomenten. Een gezellige filmquiz in het Filmcafé, Film&Food: waar het publiek kon genieten van een 'eetfilm' in combinatie met een bijpassend diner en er stonden drie 'Specials' op de planning. 'Droomvlucht', 'Niemandsland' en 'Broederliefde': dat waren de titels.

Voor 'Droomvlucht' werkten we samen met 'Movies That Matter'. Het werd een bijzondere filmavond in een buitengewone omgeving. De docu 'Sonita' werd vertoond, in de pauze was er een drankje en hapje verkrijgbaar en na afloop vond er een bijzonder optreden van Tristan Visser en zangeres Michelle N'toumba plaats. Het hele plaatje klopte. En dat was ook het geval bij de andere twee Specials.

Bij de Special 'Niemandsland' werd iedereen in een bus naar een plek in de duinen gebracht. De route die vervolgens werd gelopen bracht het publiek langs rode waarschuwingsborden: 'mines' stond erop. Verderop klonk het gebrom van een oude legerauto... Een sergeant rijdt voorbij en gaat richting een groep jonge mannen in legergroen kostuum. Ze staan bij een bunker en als de groep net voorbij is klinkt er een harde knal. Een bom ontploft! Het wordt de kenners langzaam duidelijk, 'Land of Mine' is de film die hier gedraaid gaat worden. Bij het Strandhotel in Formerum wappert de Deense vlag, binnen wordt iedereen van een warme kop soep en wat brood voorzien. Geheel passend bij de film. Nadien wandelt het publiek over het strand terug, waar iedereen even stil wordt als ze zien dat de laatste scène zich op het strand afspeelt.

Op zondag vond de laatste Special plaats: 'Broederliefde'. Het publiek werd rond het middaguur opgehaald bij het betonningsterrein, waar iedereen eerst een bosje met stokjes kreeg. Vreemd? De bus volgde een route, waarlangs ook ineens een brandje moest worden geblust. De weg was afgezet... Een zitmaaier voegde in voor de bus en begeleidde iedereen naar een grote loods. De ruimte stond vol met tractoren en andere machines, maar de terrasstoelen voorzien van dekentjes en het grote witte scherm verklapten dat hier een film zou gaan draaien. Het was de feelgood-movie 'Straight Story'. Een relaxte roadmovie die helemaal in het plaatje paste. Uiteraard met bijpassende lunch: de slager stond braadworsten te grillen op de BBQ.

Nagenieten
Fotografe Yma Jongsma ging voor ons op pad en heeft een paar prachtige plaatjes geschoten. Ook hebben we zelf natuurlijk wat mooie foto's gemaakt vóor en achter de schermen ;) Genieten jullie mee?

Terugblik Terschellinger Filmdagen 2016!

Als je dan toch op onze Facebook pagina bent, vind ons gelijk even leuk, dan blijf je altijd op de hoogte! Inschrijven voor de nieuwsbrief kan natuurlijk ook!

Heb je zelf nog mooie,leuke, hilarische of ontroerende foto's gemaakt, deel ze dan vooral met ons op social media.